Arckezelés 

 
1. Radírozás:
A tökéletes eredmény elérése érdekében alapos felkészítést, szarukoptatást kell végeznünk a bőrön. Ezt megtehetjük fizikai (mechanikai) radírral (tengerisós, cukorszemcsés), kémiai (savas) vagy biológiai (enzimes) peelinggel.
Figyelembe kell vennünk a bőr típusát és a rendelkezésünkre álló időt is. Radír használatával a bőr újból lélegzethez jut és regenerálódik. Éppen ezért fontos a heti alkalmazása.
2. A bőr hidratáltsága:
Mely hatóanyagok lehetnek segítségünkre a bőrápoló termékekben, hogy az elváltozásokkal szembe szállhassunk?
A bőr rugalmasságát alapvetően a kollagénrostok befolyásolják. Ezek mennyisége az életkor előrehaladtával egyre csökken. A bőr több szempontból is öregedhet idő előtt. Jelentős szerepet játszik az UV-sugárzás, örökletes tulajdonságok (pl. laza kötőszövet), szaruképzési rendellenesség, stresszhatás, dohányzás, túlzott mértékű alkohol fogyasztás, helytelen táplálkozás, alváshiány.
Az elasztikus rostok szintén változnak. Idővel az elasztin termelése lelassul, számuk csökken, de méretük egyre terjedelmesebb lesz. Ez az alaki változás csökkenti a bőr rugalmasságát, nyújthatóságát.
Idejében el kell kezdeni a bőrápolást.
 
3. Szemkörnyéki ápolás
A szemek körül a bőr különösen finom és érzékeny. Háromszor vékonyabb, mint az arc egyéb területein. A bőraljában alig található zsírszövet.
A sötét karikák és a duzzadt táskás szemek hátterében gyakran szervi problémák állnak.
 • A sötét karikákat okozhatja vérszegénység, szívprobléma, vitamin- és vashiány, allergia, alváshiány vagy toxikus terhelések, de az intenzív napozás is kiválthat túlzott pigment-termelődést.
 • Az alsó és a felső szemhéjakon kialakulhat duzzanat, mely belső szervi betegségekre utalhatnak (pl. szív, vese, pajzsmirigy)
 • Duzzanatot okozhat egy kiadós sírás, kötőhártya-gyulladás, akut allergia; idegen test vagy szempilla a szemben, szem szárazság.
 • Minden fajta tartós és fájdalmas tünet észlelésénél fontos, hogy azonnal forduljunk orvoshoz!
  4. Foltok a bőrön
  A pigmentzavarok a bőrszín helyenkénti elváltozásai. Lehetnek a bőr természetes színétől sötétebbek és világosabbak is. Legelterjedtebbek a sötétebb foltok.
  A melanin (a bőr festékanyagát a melanociták állítják elő) biztosítja a bőr UV-sugarakkal szembeni védelmét. Ez nem mindig sikerül, ilyenkor alakul ki a hiperpigmentáció.
  Leggyakoribb a szeplő, a májfolt és az öregségi foltok. Ezek teljesen ártalmatlanok, soha nem vállnak rosszindulatúvá. 
  Fontos a fényvédelem! Kerüljük a közvetlen napsugárzást, és naponta használjunk magas fényvédő faktorú bőrápolót! Kerüljük az illatos, túl zsíros kozmetikumokat! Ne használjunk bergamot tartalmú szereket! Kozmetikai kezeléseknél használhatunk c-vitaminos termékeket, gyümölcssavas hámlasztót, pigment fehérítős anyagokat.
  5. Gépi kezelések
  • VIO: A vio kezelés hatására az erek kitágulnak a bőr lokális vérellátása javul. A sejtek tápanyagellátása fokozódik és az építő, regeneráló folyamatok kerülnek előtérbe. A keletkező ózon kiválóan alkalmazható a kezelés utáni fertőtlenítésre, összehúzásra, vagy a faggyúmirigyek túlműködésének beszabályozására. Enyhe szárító hatása miatt látványosan javítja a szeborreás bőr állapotát.
  • BŐRVASALÁS: A kezelés a meleg- és hideghatás változtatásával, valamint a speciális hatóanyagok alkalmazásával, egy rendkívül kellemes, ugyanakkor hatékony módszer a bőr feszesítésére, hatóanyag bevitelre.
  • ULTRAHANGOS KEZELÉS: Mivel az ultrahang több milliméter mélyen behatol a bőrbe, hatóanyag bevitelre használjuk, segítségével hatékonyan kezeljük a felületi-és mély ráncokat, aknékat, hegeket.
  • HÁMCSISZOLÁS
  |www.szepsegem.hu | bea@szepsegem.hu | webmester | copyright |
  -